Gemakkelijk zelf je website beheren
Razendsnelle websites die hoog scoren in Google
Groei in omzet en conversies

Website op maat laten maken

Een website is tegenwoordig noodzakelijk voor ieder bedrijf. Als je geen website hebt, hoe bereik je dan nieuwe klanten in dit digitale tijdperk? Als je nog geen website hebt, maar hier wel graag mee aan de slag wil, heb je een aantal opties. Je kunt zelf proberen een simpele website te maken, bijvoorbeeld via WordPress of Joomla. Maar let op: al wordt dit bestempeld als simpel, je moet er nog steeds de nodige technische kennis voor hebben. De tweede optie is dan om een website te laten maken die wel wat meer technische kennis heeft. 

Ten slotte kun je er nog voor kiezen om een website op maat te laten maken. Een website op maat biedt veel meer mogelijkheden dan een standaard website en zal dus ook professioneler ogen. Je kunt een website op maat laten maken door een webdesigner of een webbureau. 

website-op-maat-laten-maken

Waarom een website op maat laten maken?

Waarom zou je dan een website op maat laten maken door een webdesigner of een webbureau? Het is toch veel goedkoper om een standaard website te laten maken die er gewoon prima uitziet? Dat klopt, het is goedkoper, maar dat is eigenlijk wel het enige voordeel van een standaard website ten opzichte van een website op maat. Als je gebruik moet maken van standaard templates van CMS-systemen zoals WordPress of Joomla zul je niet snel precies de website kunnen maken die jij voor ogen hebt. De mogelijkheden zijn vaak nogal gelimiteerd.

Als je jouw website op maat laat maken door een webdesigner of een online webbureau, kun je de website helemaal de stijl geven van jouw bedrijf. Niet alleen qua kleur en indeling, maar ook op het gebied van functionaliteiten, uitstraling en tools zoals bijvoorbeeld een (3d)-configurator. Een maatwerk website kan ook makkelijker goed worden ingericht voor SEO. Dat houdt in dat jouw website sneller gevonden zal worden in zoekmachines zoals Google dan wanneer je gebruik maakt van een standaard template. Daarnaast zijn maatwerk websites ook altijd responsive op andere apparaten. Dat betekent dat de website zich goed aanpast op het beeldscherm waarop iemand hem bezoekt. Een andere belangrijke reden om voor een website op maat te kiezen in plaats van een standaard website, is dat je geen gebruik hoeft te maken van plug-ins van derde partijen voor de functionaliteiten van de website. Dat soort plug-ins kunnen namelijk nogal onveilig zijn.

5 voordelen van een website op maat

We hebben het net al kort gehad over de redenen dat je een website op maat zou verkiezen boven een standaard website. Er zijn diverse voordelen van het laten maken van een website op maat. We gaan deze voordelen even voor je op een rij zetten:

1. Sneller en beter vindbaar door zoekmachines

Een groot voordeel van een maatwerk website, is dat de website hoogstwaarschijnlijk een stuk sneller werkt dan een standaard website en dat hij beter vindbaar is in zoekmachines. Dat komt doordat websites die op maat ontwikkeld worden enkel de technische aspecten bevatten die echt nodig zijn om de website te laten draaien. Er draait dus niets op de achtergrond dat onnodig is en de functionaliteit van de website vertraagt, zoals dat bij standaard templates vaak wel het geval is. En we hoeven je waarschijnlijk niet te vertellen dat een lange laadtijd ervoor kan zorgen dat bezoekers afhaken en naar de website van de concurrent gaan. Daarnaast zorgt een snellere laadtijd er ook voor dat jouw website hoger in de zoekresultaten van Google komt te staan.

2. Voldoet aan al je eisen en sluit aan op jouw doelstellingen

Ieder bedrijf heeft een heel eigen doel dat ze willen bereiken met hun website. Als je kiest voor een maatwerk website, weet je zeker dat de website aansluit op jouw eisen en de doelstellingen van jouw bedrijf. Daarnaast kan de website zo ingedeeld worden dat je eenvoudig de resultaten kunt meten voor jouw doelen. Zo krijg je meer inzicht in de vooruitgang van je onderneming. Het ontwikkelen van een website op maat begint altijd met een uitgebreid gesprek met jou als ondernemer. Zo wil een webdesigner een goed beeld krijgen van jouw persoonlijke voorkeuren en de eisen die je hebt voor de website. Pas als dit helemaal helder is, zal hij aan de slag gaan met het realiseren van de website. Ook tijdens de ontwikkeling wordt de ondernemer nauw betrokken bij het proces. 
 

website-op-maat-huisstijl

3. Sluit naadloos aan op de huisstijl van jouw bedrijf

Als je een website op maat laat maken, weet je altijd zeker dat deze website aansluit op de huisstijl van jouw bedrijf. Het is bijna niet te doen om een standaard template te vinden dat hier perfect op aansluit. Je kunt de kleuren natuurlijk wel veranderen, maar er zijn veel meer elementen die ervoor zorgen dat een website aansluit op een huisstijl. Denk bijvoorbeeld aan de indeling, vormen, enzovoorts. Een website op maat wordt altijd volledig afgestemd op de huisstijl van jouw organisatie. Daardoor zal jouw website ook een stuk meer onderscheidend zijn dan een standaard website. 
 

4. Schaalbaar

Een maatwerk website laat altijd ruimte over voor groei binnen een organisatie of onderneming. Een website op maat kan eenvoudig met je meegroeien, in tegenstelling tot een standaard website. Als je een website op maat hebt laten maken door een webdesigner, kan hij er later ook eenvoudig nieuwe functionaliteiten aan toevoegen als jij dat graag wil. Je loopt dus niet tegen bepaalde beperkingen aan die je met een standaard website wel hebt.

website-op-maat-veiligheid

5. Veiliger dan een standaard template

Een website op maat is veiliger dan een website op basis van een standaard template. Dat komt doordat je bij een standaard website al snel gebruik moet maken van plug-ins van derde partijen als je bepaalde functionaliteiten wil toevoegen aan jouw website. Helaas zijn die plug-ins niet altijd even veilig. Daarnaast is een maatwerk website veel beter en makkelijker te beveiligen tegen spam en virussen dan een standaard website.

Website op maat laten maken door AdSource

Als je een website op maat laat maken door AdSource, beginnen we altijd met een kennismakingsgesprek. In dit gesprek brengen wij jouw wensen en eisen goed in kaart. Op basis hiervan stellen we een offerte voor je op, zodat je meteen duidelijkheid hebt over de kosten van de website. Als je akkoord gaat met onze offerte, gaan we aan de slag met de ontwikkeling van de website. Tijdens dit proces hebben we wekelijks een contactmoment met je om de vooruitgang te bespreken en feedback door te nemen. Zo werken we naar een eindproduct toe waar we allebei trots op kunnen zijn.. Wanneer de website online staat, blijven we de klant van advies voorzien en staan we altijd klaar voor eventuele vragen. Dat is de nazorg die je van ons kunt verwachten!

Wil jij graag een website op maat laten maken door AdSource?