Website configurator

Er zijn vandaag de dag nog maar weinig bedrijven die geen website hebben. Toch zijn een groot deel van de bestaande websites niet helemaal up-to-date. Dat is natuurlijk ook niet zo vreemd, aangezien de technologie op het gebied van websites constant vooruit blijft gaan. Er zijn een hoop functies bijgekomen in de afgelopen jaren die een website een moderne, professionele uitstraling geven. Een goed voorbeeld hiervan is een interactieve website configurator.

Wat is een website configurator?

Een website configurator is een tool/widget die je op iedere pagina van een website kunt laten zien. Het geeft de bezoekers van je website de mogelijkheid om snel en transparant een product of dienst samen te stellen (configureren) op basis van verschillende keuzes/opties. Heb je bijvoorbeeld een kozijn nodig van een specifieke afmeting, type materiaal, bepaalde kleur en van een specifiek type, dan kun je dit allemaal samenstellen met een product configurator. Het resultaat is een duidelijke verkoopprijs voor het door jouw samengestelde kozijn. 

De voordelen van een website configurator

Er zitten verschillende voordelen aan het gebruiken van een website configurator. Het meest belangrijke voordeel aan een interactieve configurator is dat het potentiële klanten helpt een weloverwogen beslissing te maken door het bieden van prijstransparantie in combinatie met product inzichten. Op die manier zorg je dat potentiële klanten overgaan op een aankoop en klanten worden. Hoe makkelijker de route hiernaartoe is, hoe eerder mensen klant zullen worden. Efficiëntie is een van de meest belangrijke aspecten waar een website vandaag de dag aan moet voldoen. Een website configurator maakt jouw bedrijf en prijzen transparanter voor bezoekers van je website. Daarnaast helpt het je om jouw werk te automatiseren, potentiële verkopen binnen te halen en meer verbinding te krijgen met jouw klanten.

Welke website configurator zijn er?

Er bestaan meerdere soorten website configurators. Bijvoorbeeld product configurators, configurators voor persoonlijke financiën, een configurator voor de kosten van een website. Een soort configurator die je vaak tegen zult komen, is de ‘product configurator’. Veel bedrijven bieden zo’n calculator aan op hun website zodat hun potentiële klanten die de website bezoeken voor zichzelf kunnen berekenen wat ze betalen voor producten of diensten die een bedrijf aanbiedt. Heb je bijvoorbeeld een kozijn nodig van een specifieke afmeting, een specifiek type materiaal, kleur en van een specifiek type, dan kun je dit allemaal samenstellen met een product configurator. 

Naast product configurators biedt een online keuzehulp eenzelfde gemak voor je website bezoekers. Een keuzehulp geeft productadvies op maat en helpt je bezoekers het juiste product voor hun situatie/behoefte te kiezen. Een gebruiker krijgt advies door het beantwoorden van een aantal vragen. Getqonfi.com biedt bijvoorbeeld een tool aan om zelf een keuzehulp samen te stellen en op je website (of die van je klanten) te plaatsen.

 

Weer een stap geavanceerder zijn zijn 3d product configurators.

Interactieve website configurator

Een interactieve website configurator kun je dus in je website integreren. Deze configurators zijn tegenwoordig een waardevolle toevoeging aan iedere website, vooral omdat klanten zo snel mogelijk een overzicht willen van hun opties en de kosten. Hoe efficiënter jouw website werkt, hoe beter de website gevonden wordt in Google en hoe eenvoudiger je nieuwe klanten kunt aantrekken. Interactieve content is populair omdat het mensen voorziet van gepersonaliseerde data en oplossingen die hun leven makkelijker kunnen maken. 

Interactieve configurators zijn dus waardevol voor bezoekers van een website. Door hen die waarde te bieden, is de kans groter dat ze klant zullen worden van jouw bedrijf of merk. Ze voelen zich met zo’n configurator namelijk al geholpen, omdat het data voor hen analyseert en gepersonaliseerde opties genereert. Een interactieve website configurator kan werken op basis van cijfers, maar het kan bezoekers van de websites ook een aantal vragen stellen en op basis van de antwoorden adviezen of oplossingen bieden. Je kunt zo’n configurator ook gebruiken om waardevolle informatie te verzamelen over jouw doelgroep waar je vervolgens je marketinguitingen weer op kunt aanpassen. 

Onze cases

Bij AdSource hebben we al veel klanten blij gemaakt met een gepersonaliseerde configurator voor hun website. We bespreken graag onze meest interessante cases in het kort, zodat je een idee krijgt van waar een website configurator allemaal voor gebruikt kan worden. 

Marketingfx:
Het bedrijf Marketingfx levert autobedrijven software waarmee ze eenvoudig in contact kunnen blijven met hun klanten. Voor Marketingfx ontwikkelden we een configurator waarmee autobedrijven in een oogopslag kunnen zien welke onderdelen van de software die het bedrijf aanbiedt op hen van toepassing zijn. Ze geven bijvoorbeeld aan of ze een fabrikant, importeur of dealer zijn en krijgen op basis daarvan te zien welke onderdelen ze allemaal nodig zouden kunnen hebben en wat de kosten hiervan zouden zijn. Vervolgens kun je dan eventueel een demo inplannen, mocht je de software uit willen testen. 

Student Furniture Holland:
Het bedrijf Student Furniture Holland huurt meubels uit aan studenten voor hun studentenkamer. Ze verzorgen ook het leveren en monteren van de meubels. Voor deze website ontwikkelden wij een configurator waarmee studenten kunnen berekenen hoeveel ze gaan betalen voor de meubels die ze huren. Je voert de begin- en einddatum in van de periode waarin je de meubels wil huren en kiest dan of die periode 6 maanden of meer, 12 maanden of meer, 24 maanden of meer of 36 maanden of meer bedraagt. Op basis hiervan krijg je ook meteen te zien wat jouw gemiddelde korting wordt op de meubels die je gaat huren. 

Expat Furniture Holland:
Het bedrijf Expat Furniture Holland doet hetzelfde als Student Furniture Holland, maar dan voor uitwisselingsstudenten uit het buitenland. Zij maken gebruik van dezelfde configurator als Student Furniture Holland, maar dan natuurlijk in het Engels. 
 

Vraag gratis vrijblijvend gesprek aan

Denk je dat een website configurator erg interessant kan zijn voor jouw website en bedrijf, maar weet je nog niet helemaal op welke manier? Plan dan een gratis vrijblijvend gesprek met ons in waarin we samen met jou gaan bekijken wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen. Mocht je geïnteresseerd zijn, dan stellen we graag een offerte voor je op!