Gemakkelijk zelf je website beheren
Razendsnelle websites die hoog scoren in Google
Groei in omzet en conversies

Een website calculator laten maken

Er zijn vandaag de dag nog maar weinig bedrijven die geen website hebben. Toch zijn een groot deel van de bestaande websites niet helemaal up-to-date. Dat is natuurlijk ook niet zo vreemd, aangezien de technologie op het gebied van websites constant vooruit blijft gaan. Er zijn een hoop functies bijgekomen in de afgelopen jaren die een website een moderne, professionele uitstraling geven. Een goed voorbeeld hiervan is een interactieve website calculator.

1. Wat is een website calculator?

Een website calculator is een widget die je op iedere pagina van een website kunt embedden. Het geeft de bezoekers van je website de mogelijkheid om persoonlijke gegevens in te voeren en op die manier allerlei dingen te berekenen. Denk bijvoorbeeld aan de prijs van een bepaalde dienst of een product, ROI, of een andere metriek op basis van jouw aangepaste formule. Soorten calculators die je kunt integreren in je website zijn bijvoorbeeld prijs calculators, calculators voor belangrijke statistieken, calculators voor persoonlijke financiën, een calculator voor de kosten van een website, calculators voor agentuur diensten en eenmalige of terugkerende betalingen.

voordelen-website-calculator

2. De voordelen van een website calculator

Er zitten verschillende voordelen aan het gebruiken van een website calculator. Het meest belangrijke voordeel aan een interactieve calculator is dat het potentiële klanten helpt een weloverwogen beslissing te maken. Op die manier zorg je dat potentiële klanten overgaan op een aankoop en klanten worden. Hoe makkelijker de route hiernaartoe is, hoe eerder mensen klant zullen worden. Efficiëntie is een van de meest belangrijke aspecten waar een website vandaag de dag aan moet voldoen. Een website calculator maakt jouw bedrijf en prijzen transparanter voor bezoekers van je website. Daarnaast helpt het je om jouw werk te automatiseren, potentiële verkopen binnen te halen en meer verbinding te krijgen met jouw klanten.

3. Welke website calculators zijn er?

Zoals we al eerder benoemden, bestaan er meerdere soorten website calculators. Een soort calculator die je vaak tegen zult komen, is de prijscalculator of calculator voor persoonlijke financiën. Veel bedrijven bieden zo’n calculator aan op hun website zodat hun potentiële klanten die de website bezoeken voor zichzelf kunnen berekenen wat ze betalen voor producten of diensten die een bedrijf aanbiedt. Denk bijvoorbeeld aan websites waar je de maandelijkse kosten van een hypotheek kunt berekenen voor een specifiek huis. Zo’n calculator helpt mensen om hier een goede keuze in te kunnen maken, in dit geval of een huis wel of niet betaalbaar is voor hen. 

Daarnaast heb je calculators voor eenmalige of terugkerende betalingen, bijvoorbeeld een website van een provider waar je verschillende telefoonabonnementen af kunt sluiten. Ten slotte heb je nog calculators voor belangrijke statistieken. Dit soort calculators kunnen voor veel verschillende doeleinden worden ingezet, bijvoorbeeld voor het berekenen van je BMI of aanbevolen calorie inname. Deze soort wordt vaak ingezet op websites met voedingsadvies of iets in die richting.

4. Interactieve website calculator

Een interactieve website calculator is dus een calculator die je in een website kunt integreren. Deze calculators zijn tegenwoordig een waardevolle toevoeging aan iedere website, vooral omdat klanten zo snel mogelijk een overzicht willen van hun opties en de kosten. Hoe efficiënter jouw website werkt, hoe beter de website gevonden wordt in Google en hoe eenvoudiger je nieuwe klanten kunt aantrekken. Interactieve content is populair omdat het mensen voorziet van gepersonaliseerde data en oplossingen die hun leven makkelijker kunnen maken. 

Interactieve calculators zijn waardevol voor bezoekers van een website. Door hen die waarde te bieden, is de kans groter dat ze klant zullen worden van jouw bedrijf of merk. Ze voelen zich met zo’n calculator namelijk al geholpen, omdat het data voor hen analyseert en gepersonaliseerde opties genereert. Een interactieve website calculator kan werken op basis van cijfers, maar het kan bezoekers van de websites ook een aantal vragen stellen en op basis van de antwoorden adviezen of oplossingen bieden. Je kunt zo’n calculator ook gebruiken om waardevolle informatie te verzamelen over jouw doelgroep waar je vervolgens je marketinguitingen weer op kunt aanpassen. 

website-calculator-voorbeeld

5. Onze cases

Bij AdSource hebben we al veel klanten blij gemaakt met een gepersonaliseerde calculator voor hun website. We bespreken graag onze meest interessante cases in het kort, zodat je een idee krijgt van waar een website calculator allemaal voor gebruikt kan worden.

Marketingfx:

Het bedrijf Marketingfx levert autobedrijven software waarmee ze eenvoudig in contact kunnen blijven met hun klanten. Voor Marketingfx ontwikkelden we een calculator waarmee autobedrijven in een oogopslag kunnen zien welke onderdelen van de software die het bedrijf aanbiedt op hen van toepassing zijn. Ze geven bijvoorbeeld aan of ze een fabrikant, importeur of dealer zijn en krijgen op basis daarvan te zien welke onderdelen ze allemaal nodig zouden kunnen hebben en wat de kosten hiervan zouden zijn. Vervolgens kun je dan eventueel een demo inplannen, mocht je de software uit willen testen.

Student Furniture Holland:

Het bedrijf Student Furniture Holland huurt meubels uit aan studenten voor hun studentenkamer. Ze verzorgen ook het leveren en monteren van de meubels. Voor deze website ontwikkelden wij een calculator waarmee studenten kunnen berekenen hoeveel ze gaan betalen voor de meubels die ze huren. Je voert de begin- en einddatum in van de periode waarin je de meubels wil huren en kiest dan of die periode 6 maanden of meer, 12 maanden of meer, 24 maanden of meer of 36 maanden of meer bedraagt. Op basis hiervan krijg je ook meteen te zien wat jouw gemiddelde korting wordt op de meubels die je gaat huren.

Expat Furniture Holland:

Het bedrijf Expat Furniture Holland doet hetzelfde als Student Furniture Holland, maar dan voor uitwisselingsstudenten uit het buitenland. Zij maken gebruik van dezelfde calculator als Student Furniture Holland, maar dan natuurlijk in het Engels.

website-calculator-adviesgesprek

6. Vraag gratis vrijblijvend gesprek aan

Denk je dat een website calculator erg interessant kan zijn voor jouw website en bedrijf, maar weet je nog niet helemaal op welke manier? Plan dan een gratis vrijblijvend gesprek met ons in waarin we samen met jou gaan bekijken wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen. Mocht je geïnteresseerd zijn, dan stellen we graag een offerte voor je op!

Geïnteresseerd in een website calculator?