Gemakkelijk zelf je website beheren
Razendsnelle websites die hoog scoren in Google
Groei in omzet en conversies

3D Configurator

De producten die je verkoopt in 3D op je website kunnen presenteren, dat klinkt te mooi om waar te zijn toch? Maar het is tegenwoordig wel mogelijk met behulp van een 3D configurator. Het is de ultieme manier om je producten volledig in 3D aan potentiële klanten te presenteren. Je kunt er gebruik van maken met een ‘scherm’ in je winkel, maar ook op je website of binnen een applicatie. De mogelijkheden van een 3D product configurator zijn onbeperkt!
 

Wat is een 3D configurator?

Een 3D (product) configurator is een slim stuk software dat het mogelijk maakt om een product op verschillende manieren samen te stellen en weer te geven in 3D. Zo kunnen klanten een idee krijgen bij een product dat op een hoop manieren samen te stellen is met veel extra opties en mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan een website waar je een auto samen kunt stellen. Dit soort websites hebben altijd een product configurator, want je kunt zien hoe de auto die je samen stelt eruit zal komen te zien. Je kiest de kleur van de auto, de uitvoering, het type motor, en eventueel nog diverse andere opties. Deze configurators zijn over het algemeen echter wel in 2D, niet in 3D. Maar ook 3D product configurators zie je steeds meer terug in webshops en op verschillende websites. Bekijk onderstaande voorbeelden maar eens. 

Zit-sta bureau 3D-configurator voorbeeld

Voordelen van een 3D product configurator

De software die je nodig hebt om zo’n configurator te maken is beschikbaar voor iedereen, maar je moet natuurlijk wel weten hoe het werkt en hoe je er een in elkaar zet. In veel industrieën kan het aanbieden van een productconfigurator in 3D op je website je een groot voordeel opleveren tegenover je concurrenten. Je kunt hiermee bijvoorbeeld de doorlooptijd verkorten, tijd besparen van je sales personeel en engineers en je website of webshop meteen een meer professionele uitstraling geven. Door tijd vrij te maken op verschillende afdelingen blijft er daarnaast meer tijd over voor het optimaliseren van je product(en) en processen. Met een 3D product configurator kun je als het ware een meer geavanceerde catalogus op je website plaatsen die potentiële klanten goed zicht geeft op de mogelijkheden van jouw product.

Andere voordelen van een product configurator zijn het minder complex maken van een product en het bestelproces, een hoger conversieratio, een betere UX omdat mensen beter zien wat ze krijgen, meer inzicht in verkoopstatistieken, betere visualisatie voor de klant, een groter bereik van je doelgroep dankzij het online configureren en het eenvoudig uitbreiden van varianten van je product(en). Een 3D product configurator wordt vaak ingezet door bedrijven die te maken hebben met een Smart Customization traject, zoals Tesla. Ten slotte werkt een configurator zowel op de desktop en laptop als op mobiel en tablet.

3d-product-configurator-ar

Een 3D product configurator combineren met het gebruik van AR

Als je bijvoorbeeld meubels of decoratieve producten verkoopt, kan het voor klanten super handig zijn om al een idee te krijgen hoe een product staat in hun huis. Door een 3D product configurator te combineren met het gebruik van Augmented Reality kun je dit voor bezoekers van jouw webshop waarmaken. Met de product configurator kunnen ze dan bijvoorbeeld een bank samenstellen zoals ze hem zouden willen hebben en met de AR optie kunnen ze dan het 3D model in hun kamer plaatsen om te zien hoe het zou staan. Iets wat een aantal jaar terug misschien nog futuristisch klonk, maar vandaag de dag gewoon mogelijk is!

In 4 stappen een 3D product configurator op je website

Stap 1: Vraag een gratis demo aan 

Als je graag eens wil weten wat een 3D configurator voor jou en jouw bedrijf kan betekenen, kun je altijd bij ons een gratis demo aanvragen. Met die demo geven we je een goed beeld van hoe jouw product beter kan worden verkocht als klanten het zelf samen kunnen stellen op jouw website en precies zien wat ze krijgen. 

Stap 2: Een gezamenlijk doel vaststellen 

Er zijn verschillende redenen waarom je een 3D product configurator in zou willen zetten op jouw website of webshop. Dat kan natuurlijk zijn om meer producten te verkopen, maar het kan ook zijn om een beter inzicht te krijgen in verkoopstatistieken en om eventueel de varianten van jouw product uit te breiden. Daarom gaan we voordat we definitief een configurator voor je gaan bouwen altijd eerst eens goed in gesprek over het doel dat je voor ogen hebt. Wil je bijvoorbeeld naast een 3d configurator ook een website laten maken, dan kunnen we dit vooraf direct bespreken. Zo weten we zeker dat we op één lijn zitten en dat we met het juiste doel voor ogen voor je aan de slag gaan. 

Stap 3: 3D modellen inladen 

Om een 3D configurator te maken voor een product, moeten we natuurlijk goede 3D modellen hebben van dat product en van alle mogelijkheden en opties die het biedt. Die 3D modellen laden we dan in bij de configurator, zodat we hier verder aan kunnen bouwen. 

Stap 4: Ontwerpen, bouwen en testen 

Ten slotte gaan we aan de slag met het verder ontwerpen, bouwen en testen van de 3D product configurator. We willen natuurlijk dat alles perfect werkt als we hem aan je opleveren!

3d-product-configurator-laten-maken-2

Een 3D configurator laten maken door AdSource

Wil je graag een 3D product configurator laten maken door een specialist? Dan ben je bij AdSource aan het juiste adres. Heb je nog vragen over de mogelijkheden van een product configurator? Neem dan gerust contact met ons op, telefonisch of via de mail. Wil je liever meteen zien hoe een 3D product configurator eruit zou zien voor jouw product(en)? Vraag dan gratis en vrijblijvend een demo bij ons aan!

Een 3D configurator op jouw website?